Wedstrijd en arbitrage commissie

Deze commissie draagt zorg voor alles betreffende wedstrijden en scheidsrechters:

 

- indelen en opleiden van scheidsrechters voor de thuiswedstrijden;

- indelen van teams voor zaalwachtbeurten (opzetten en weer opruimen velden voor de wedstrijden);

- het verzetten van wedstrijden indien nodig;

 

Voor het verzetten van een wedstrijd kun je dus contact opnemen met een van de leden van de W&A commissie.

 

 

Scheidsrechters

Bij de wedstrijden heeft Ovoco op alle niveaus scheidsrechters nodig. Hoe meer scheidsrechters er zijn, hoe minder vaak elke scheidsrechter in actie hoeft te komen. De NeVoBo heeft wijzigingen aangebracht in de organisatie van cursussen voor de scheidsrechters. De verenigingen moeten zelf het initiatief nemen om scheidsrechters op te leiden. Ovoco probeert net als de voorgaande seizoenen dit jaar weer een cursus te organiseren, zodat de leden de gelegenheid hebben om een scheidsrechterslicentie te halen. Heb je interesse om een cursus te volgen, meldt je dan bij een van de leden van de W&A commissie.

 

Als je slaagt, krijg je een licentie. Daarmee mag je ook seniorenwedstrijden fluiten. Voor het fluiten van jeugdwedstrijden is geen licentie nodig.

Als bedankje voor het fluiten van een wedstrijd, ongeacht jeugd- of seniorenwedstrijd, ontvang je namens de club een consumptiebon voor in de kantine. Alleen de regioscheidsrechters van onze vereniging ontvangen namens de bond ook nog een financiele vergoeding per gefloten wedstrijd.

Ieder competitiespelend team is verplicht minimaal 2 scheidsrechters te leveren. Dit geldt voor de recreantenteams en voor alle teams die niet in een jeugdklasse uitkomen.