Algemene regels tijden wedstrijddagen in De Rusheuvel

Beste bezoekers, gastteams, leden, ouder(s)/verzorger(s),

 

Wij zijn helaas nog niet van het Coronavirus af. Gelukkig kunnen de wedstrijden wel weer opstarten, maar we zien ons wel genoodzaakt om een aantal afspraken te maken.

Uiteraard volgen wij de richtlijnen van Rijksoverheid en het RIVM en NOC-NEVOBO.

 

Hieronder volgen de specifieke afspraken die gelden tijdens de wedstrijddagen in de Rusheuvel.

  

Algemene regels tijdens wedstrijddagen:

•        Bij binnenkomst in de sporthal moet iedereen zijn handen desinfecteren.

•        Bezoekers van de wedstrijden die NIET op het wedstrijdformulier staan, registreren zich.

•        Door middel van pijlen op de grond is de looprichting voor de tribune aangegeven. Tribune op via de trap en eraf via de zaal (spelers NIET te hinderen!).

•        Zie voor de algemene afspraken tijdens de wedstrijden, zoals het geen handen schudden met de tegenstander, de hierboven genoemde richtlijnen van het NOC-NEVOBO.

•        Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder/coach wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder op de tribune, in de kleedkamers en in de kantines.

•        Sporters worden gevraagd om zo kort mogelijk voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn.

•        Ouders en gastpubliek mogen op de tribune kijken naar de wedstrijden, maar omdat er een beperkt aantal tribuneplaatsen is, is het verzoek om alleen te komen als het noodzakelijk is.

•        Op de tribune alleen de 2e en 4e bank gebruiken. En 1,5 meter links en rechts indien je niet tot hetzelfde huishouden behoort.

•        Aanwijzingen van de beheerder van de sporthal, verantwoordelijken binnen OVOCO en kantinepersoneel dienen te worden opgevolgd.

 

Blijf thuis als:

•        je last hebt van de volgende symptomen: (neus)verkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts. En laat je testen!

•        je last hebt van ernstige verkoudheidsklachten, ook als de Corona-test negatief is. Hierdoor zul je anderen tijdens de wedstrijd niet besmetten.

•        als iemand in jouw huishouden koorts, hoesten, verkoudheidsklachten en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen in het huishouden 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten.

 

Hygiëne:

•        De kleedkamers zijn open, met een maximum van 8 personen per keer. Het blijft slim om je thuis al (zo veel mogelijk) om te kleden.

•        Douchen doe je thuis.

•        Als je moet omkleden doe je dit – met 1,5 meter afstand – in de kleedkamers.

•        Ook de toiletten zijn open.

 

Misschien nog wel het belangrijkste gebruik je gezond verstand. Met elkaar moeten we zorgen voor een gezond sportklimaat.

Alvast dank voor het opvolgen van bovenstaande afspraken.

 

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur

 

Eef Ebing

Voorzitter OVOCO


2020/2021 Protocol COVID-19 tijdens zaaltrainingen

Download
2020.08.10 COVID-19 protocol zaaltrainin
Adobe Acrobat document 116.7 KB

29-05-2020 Voornemen starten buitentrainingen

Door de corona-crisis is aan het volleybalseizoen onverwacht en abrupt een einde gekomen. De afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest met de voorbereidingen om iedereen weer op een veilige en gezonde manier te laten trainen. Daarbij zijn de richtlijnen van het RIVM leidend. Dit is een pittige klus, omdat (1) we als binnensport ineens buiten moeten trainen, (2) we geen buitenlocatie hebben, (3) waar we geen materialen voor buitenlocaties hebben en (4) we een kleine groep trainers die het qua gezondheid ook moeten aandurven. Tot slot eindigt ons seizoen altijd in mei.

 

Voor CMV, jeugd- en senioren teams

We zijn op dit moment in overleg met een sportvereniging bij de Rusheuvel om op het grasveld te mogen gaan trainen. Er wordt gekeken wat de mogelijkheden van dagen en tijden zijn. Zodra we hier meer informatie over hebben, zullen we u dit direct laten weten.

Hierbij moet er ook gedacht worden aan het aantal spelers dat wil trainen en voldoende trainers die tijd hebben of vrij kunnen maken.

 

Voor de recreanten

Naast de rotonde in de Noord-Oosthoek kruising Vierhoeksingel en John F. Kennedybaan ligt een beachveld van OVOCO. Hier kunnen recreantenteams hun (outdoor)training hervatten.

 

Protocol

Om op een veilige manier te sporten is het belangrijk dat we de richtlijnen en regels goed opvolgen.

 

Meld je aan

Als je interesse hebt om weer te gaan trainen, meld je dan uiterlijk 1 juni aan door een mail te sturen naar secretariaat@ocovo.nl

Vermeld hierbij je voor- en achternaam en in welk team je speelt.

 

We hopen jullie snel weer te zien!


23-03-2020 Nevobo stopt alle competities, ook Eredivisie

Zondag 22 maart maakte de Nevobo bekend dat alle lopende volleybalcompetities, inclusief de Eredivisie, per direct worden gestopt.

Op woensdag 18 maart deelde de Nevobo al mede dat alle competities van Topdivisie en lager te beëindigen. Na uitvoerig contact tussen Nevobo en de Eredivisieverenigingen is nu ook besloten de allerhoogste divisie te stoppen. Ook de finale van het Volleybaldirect Open (NOJK) en de halve finales en finales van de regiobekers worden niet meer gespeeld.